Rear Kitchen Extension, Portrush

This project is for a rear kitchen extension and internal renovation of an existing house in Portrush.

The client wanted to modernise their existing home and bring it up to date with an open plan kitchen, dining and living area. Additionally the wanted to renovate the existing bedrooms and create a larger master bedroom on the ground floor.

The solution was to reorganise the spaces internally, moving an enlarged master bedroom into the existing rear living space and knocking through between the existing kitchen and snug areas to create a large open plan space.  To the rear a large kitchen extension was inserted, that wraps around the side of the house to bring West light into the space. The client liked the idea of a frameless glass corner window in this area to maximise West light. This was repeated on the other side of the kitchen to bring in East light also.

Internally the whole house has been brought up to date by adding new doors, skirtings and architraves, as well as redecorating the house top to bottom.